Olvasták: 16926

Orion Csillagköd - Bevezető történet

Kritikus ponthoz érkezett az emberiség. Oly sok viszontagság elviselése után újra be kellett bizonyítania, hogy fiatal kora ellenére helye van az univerzumban még akkor is, ha külső szemmel nézve önpusztító organizmusnak tűnik. Így hát amikor sürgősen cselekedni kellett nem haboztak megtenni azt ami szükséges. Számukra pedig ez volt a legfájóbb… Elhagyni a szülőföldet… Menekülni.

Természetesen méltán feltehetjük a kérdést, hogy mi elől is kellett menekülni? A válasz egy részben egyszerű és mégis sokkal összetettebb, mint az első ránézésre látszik, ugyan is az emberiségnek saját magától, illetve sokkal inkább önmaga miatt kellett továbbállnia, amibe ha belegondolunk, egyáltalán nem egyszerű feladat. Lényegében az egész már akkor elkezdődött, amikor az ipari termelés olyannyira kisemmizte a Földet, hogy a következő generáció képtelen lett volna fenntartani az alapvető létszükségleteket. Sajnálatos módon a modern környezetvédelmi eljárások, ha kiválóak is voltak sem segíthettek az anyabolygón, így a populáció és a már megszokott életszínvonal rohamos zuhanása megkövetelte egy megoldás kidolgozását.

Ekkor hozták létre a Végső Megoldás programot, ami egy gigantikus csillagflotta az úgynevezett Űr Armada létrehozásának a terve volt. Több száz hatalmas, masszív hihetetlen tűzerejű hajó gyártásába kezdtek, amivel elhagyhatják a naprendszert és talán az egész galaxist is. Hónapokig tartottak a tárgyalások a legfőbb vezetői körökben ahol tudósok, politikusok, katonai szervezetek és a legfőbb emberjogi mozgalmak tárgyaltak arról, hogy hova is „költöztessék” a földi populációt. A leginkább megfelelőnek az Orion Csillagködöt tartották, viszont voltak olyanok akik ősi iratokból, leletekből tanulva óva intették az emberiséget, hogy akár a közelébe is merészkedjenek. A több száz homályos utalás, veszélyes beszámoló, feltételezés, figyelmeztetés (aminek csak egy kisebb csoport adott hitelt) arra ösztönöztek egyeseket, hogy mint egy prófétaszerűen hirdessék: a Végső Megoldás program az emberiség kipusztulásához vezet majd. Akik egyetértettek velük, elkezdtek másik utat keresni a túléléshez. Más út viszont nem volt. Vagy továbbálltak, vagy meghaltak.

Az, hogy milyen módon és mennyi idő alatt történt meg a felkészülés már a történelem homályába veszett és talán már nem is számít, mert az emberi fajnak egy új környezetben kellett megállnia a helyét, a világűrben és ez hatalmas áldozatokat követelt. A különböző szempontok alapján kiválogatott hárommillió ember, akik bekerültek a programba, elhagyták a földet és megindultak hosszú útjukon az ismeretlen felé reménnyel és némi kétséggel telve.

A politikai vezetés a fiatal és energikus William Jonas-t választotta a csillagflotta elsőszámú katonai parancsnokának, aki már fiatalon ezredesi rangban szolgált képességei pedig már gyerekkorában kitűntek. Az ifjú vezető hihetetlen precizitással kezelte a jelentkező problémákat és ez által hihetetlen tekintélyre tett szert. Egyfajta élő legendává vált hőstetteit pedig dalokba foglalták miután sikeresen vezette az Armadát a Csillagködbe.

A megérkezésük után nem sokkal viszont bekövetkezett az, amitől sokan féltek. Néhány földi kolónia letelepítése után ez a fiatal és kíváncsi faj felébresztett valamit, ami ősi és elfeledett. Egy jel felfedezésével kezdődött, amit korábban emberi műszer nem érzékelt. A jel egy bolygóról jött, aminek az átvizsgálásához két csapatot küldtek ki. Senki sem tudta, hogy mi is történt valójában csak annyit láttak, hogy a felderítők megérkezése után nem sokkal különös fények kezdtek cikázni végig a bolygón. A következő pillanatban hajók jelentek meg körülöttük furcsa, idegen technológiával.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a Csillagködben nincsenek egyedül…

 

Így indult az Online Játékunk története. Azóta azonban számos új sztori látott napvilágot a Csillagköd Univerzumból! Ezeket a Csillagköd sztori menüpont alatt találhatjátok meg!

 

 

történet választható fajok bolygó naprendszer, zárt naprendszer liga latinum nyersanyagok arany küldetések hajó gyártás hajók indítása csata kémkedés aréna napló fórumok hibajelentés