Olvasták: 3816

NYERSANYAGOK

Három különböző alap nyersanyag gyűjthető.
-    Ásvány
-    Energia
-    Dilithium

Arany a negyedik nyersanyag, ezt a kiképzések során végig játszott játékokkal lehet szerezni.


NYERSANYAG GYŰJTÉS

A alap nyersanyagok termelését kétféleképpen növelhetjük. Fejleszthetjük a bolygónk felszíni termelését több lépcsőben vagy holdakat fedezhetünk fel amiket megfelelő nyersanyag termelésre állítunk be.


HOLDAK SZERZÉSE

A holdjaink számát kétféleképpen növelhetjük.
Holdkereső szondák segítségével mi magunk kereshetünk holdakat. Ezeket a holdakat azonosítatlanként fedezzük fel, rajtuk a termelést be kell indítani. Minél több holddal rendelkezik egy bolygó, annál drágább lesz a beindítási költség.
Ez sávos beosztású. A sávok:

0-50100
51-100250
101-2501.000
251-5005.000
501-100010.000
1001-250014.500
2501-1000060.000
10000-15000
150.000

Holdbehúzással maximum 15.000 holdon indíthatsz be termelést, de egyszerre csak 1.000 üres, termelésen kívüli holdad lehet!
A holdak beindításához mindig az a nyersanyag szükséges amit azon a holdon termeltetni akarunk.
A másik módszer a hold szerzésre, hogy másik játékos holdjait szerezzük meg. Ehhez szükségünk lesz holdfoglaló hajókra.

Akkor kapjuk meg a támadott bolygó holdjait, ha az adott körben a csatában maradt túlélő holdlopó hajó.


HOLDAK HOZAMA

A holdak termelését minden kör elején megkapja a bolygó. Ebből tudja fedezni kiadásait. Egy hold 400 egységnyi nyersanyagot termel körönként. Ez a termelés az Ipari szkenner csúcstechnológiával megduplázható.

 

HOLDAK ÁTVÁLTÁSA

Lehetőség van rá, hogy a gazdaságban felmerülő többlettermelést kompenzáljuk. A holdakon lévő kitermelő üzemek átalakíthatóak, s így más típusú nyersanyag bányászata valósulhat meg. Ennek költsége: az aktuális behúzási költség 50% és az így átalakított új bánya 24 körig nem képes még termelésre.


NYERSANYAG LOPÁS

Remek módszer a gyorsz nyersanyag szerzésre, ha a másik játékos raktárából ellopod. Ehez Yeti hajóra van szükséged, ami karavella osztályú. Egy Yeti egy körben 300.000 nyersanyagot képes az ellenfél raktárából ellopni fajtánként. Ha kellő mennyiségű Yeti támad egy bolygót azt teljesen nullára lehet fosztani. Több Yeti esetén, a teljes raktárkészleten arányosan osztoznak.

Az űrkikötővel nem rendlkező (fehér zászlóval jelölt:) bolygóktól is lehet nyersanyagot szerezni. Az ide indított flották fosztás módban tudnak támadást kezdeményezni nyersanyag lopás érdekében.

 

NYERSANYAG TÁROLÁS

Egy planéta fajtánként 100 millió nyersanyag raktározására képes.  Ha a raktárkészlet eléri a maximumot a termelődött nyersanyag nem számolódik tovább. A logisztika kutatásokkal a raktárkapacitás tovább növelhető.

 

NYERSANYAG UTALÁS, PIAC

A bolygónak lehetősége van felesleges nyersanyagaink elcserélésére a piacon fix 0,9-es átváltási aránnyal (10% adó).

Egyéb lehetőség még, ha az adott bolygó liga tag, a liga kasszába történő befizetés. Ennek a befizetésnek csak a ligakassza mérete szab korlátot, a befizetéskor a nyersanyag 30%-a levonódik a kasszában a különbözet fog jelentkezni. A befizetés nagyságáról és a befizető nevéről összesítés készül, amit minden liga tag nyomon tud követni.

 

 

 

történet választható fajok bolygó naprendszer, zárt naprendszer liga latinum nyersanyagok arany küldetések hajó gyártás hajók indítása csata kémkedés aréna napló fórumok hibajelentés