Olvasták: 4351

Orion Csillagköd Online játék legkisebb közössége: A naprendszer

A naprendszer hat bolygóból áll. Ezeknek a bolygóknak az első és második koordinátájuk megegyezik.

 

A legkisebb csoportosítási egység amiben a játékosok akár együtt is játszhatnak. A naprendszeren belül nem lehet támadó flottát küldeni, csak védőt. A naprendszer tagjai választhatnak maguk közül egy parancsnokot, akinek joga lesz naprendszer képet és nevet megadnia.

A naprendszernek automatikusan létrejön egy fórum, ebben lévő üzeneteket csak az adott naprendszer tagjai olvashatják el. A fórum tartalmáért, a naprendszer nevéért és képéért az aktuális parancsnok vállalja a felelősséget. A naprendszer parancsnokát a naprendszer tagjai választják meg. A naprendszer tagjai látják a naprendszerbe érkező illetve az abból kimenő támadó és védő flottákat, így összehangolt támadásokat/védéseket tudnak szervezni.

 

Zárt naprendszer

Lehetőség van bármely játékos által önálló, zárt naprendszert igényelni latínum csomagból. Ennek előnye, hogy a rendszer frissen regisztrált játékosokat a zárt naprendszerbe automatikusan nem rak, a naprendszert a parancsnok meghívás útján töltheti fel.
A zárt naprendszerbe történő meghívás nem minősül áthelyezésnek, ezért nem kerül latínumba.
A zárt naprendszert igénylő játékos lesz a naprendszer leválthatatlan parancsnoka.

 

Kiszavazás a naprendszerből és a zárt naprednszerből

Bizonyos esetekben szükség lehet egy-egy bolygó eltávolítására. Ezt szavazással lehet megoldani.
Bolygót kiszavazni a naprednszerből politika menüpont alatt lehet. A sikeres kiszavazáshoz a parancsnok szavazata plusz egy játékos szavazata szükséges.

 

Naprendszer parancsnok

Egyszerű többséggel választható meg a politika menüpont alatt. Parancsnoki jutalékban részesül.
Minden közösségnek szüksége van egy vezetőre. Így a naprendszernek is. Itt választhatjuk meg a naprendszer parancsnokot. Ehhez szükséges a tagok 50%-ának és plusz egy főnek rá szavaznia.
A naprendszer parancsnok tud a nevet adni és képet feltölteni a naprendszernek. Ő tudja az áthelyezési kérelmeket is jóvá hagyni. A naprendszer fórumot a parancsnok moderálhatja.
Parancsnoki jutalékban részesül, a jutalom mértéke: a hold és a felszíni termelés 10%-a.
Parancsnok jelölése a naprendszer nézetben:

 

Gazdasági miszter

A naprednszer legtöbb holdjával rendelkező játékosa. Minden hétfőn, hajnali egykor, a rendszer által gazdasági miniszterré lesz kinevezve. Gazdasági miszter parancsnoki jutalékban részesül. Abban az esetben, ha a parancsnoknak van a legmagasabb holdszáma, akkor a második legmagasabb holdszámú játékos lesz a gazdasági miniszter.

Gazdasági miniszter jelölése a naprendszer nézetben:

 

történet választható fajok bolygó naprendszer, zárt naprendszer liga latinum nyersanyagok arany küldetések hajó gyártás hajók indítása csata kémkedés aréna napló fórumok hibajelentés