Olvasták: 4895

LIGA

A liga információk megtekintéséhez kattints a legelső, politika nevezetű menüpontra. Itt fogod megtalálni a ligához kapcsolódó információkat. Ha még nem vagy egy liga tagja, itt tudsz jelentkezni, és ha már tag vagy itt tudod nyomon követni a ligád taglistáját is. Amennyiben a ligádban te vagy az alapító akkor a jelentkezőket is itt tudod jóváhagyni. Amennyiben a ligában alapító vagy parancsnoki tisztséget látsz el a jelentkezőket is itt tudod jóváhagyni vagy játékosokat a ligába meghívni. Csak oylan játékos hívható meg ligába aki még nincs ligában és a forduló alatt korábban nem volt a ligád tagja. 

 

LIGA ALAPÍTÁSA

A politika menüpontban, ha még nem vagy liga tag lehetőséged van saját ligát alapítani. Ehhez csak meg kell adnod egy azonosítót (rövid név), és a liga teljes nevét. A liga teljes neve kizárólag a liga panelen és a liga top100-ban látszik, minden egyéb helyen a liga rövid nevét jelenítjük meg. Az azonosító öt karakter hosszú lehet és csak az angol abc nagybetűi és számai használhatóak, míg a liga teljes neve 30 karakter  lehet.
A liga alapítása a regisztrációs időszakban ingyenes, később pedig 50.000 aranyba kerül.

 

LIGA PANEL

Ezeket az információkat minden játékos meg tudja nézni a liga panelen. Itt egyéb információk is megtalálhatóak még a ligáról: tisztségviselők, tagok száma, liga pontszám, toplistás helyezés, fajok megoszlása, tagok listája, szerződéses ligák, a liga tagjainak átlagos kutatási szintje és a ligába jelentkezésed is leadhatod itt. A nem megfelelő vagy esetleges sértő leírásért minden esetben az adott liga alapítója a felelős. A ligapanel úgy hozható be, ha a játékban bárhol a liga azonosítójára kattintasz.

 

CSATLAKOZÁS EGY LIGÁHOZ

Nincs más teendőd mint a liga panelen keresztül jelentkezni, vagy a politika menüpont alatt keresd meg a "Liga" blokkot és válaszd ki a ligát amelyikbe jelentkezni szeretnél.

Úgyis ligába kerülhetsz, ha a liga parancsnoka hív meg és a meghívást elfogadod.

 

LIGA TAGLÉTSZÁM

Egy ligához egy időben csak 6 bolygó tartozhat. A liga hold és pontszáma az aktuális tagok hold és pontszámából tevődik össze. 

 

SZERZŐDÉSEK

Ligák között szerződések jöhetnek létre. A rendszer ezt alapszinten támogatja. Amennyiben két liga parancsnoka hitelesít egy egymással kötött szerződést, úgy annak hatálya alatt a két liga tagjai egymás ellen támadó flottát nem indíthatnak. Ez az állapot addig áll fenn, amíg legalább az egyik fél a szerződést fel nem oldja. Mind a megkötésről, mind a feloldásról mindkét liga tagjai diplomáciai üzenetet kapnak.
Szerződés hitelesítéséről és felbontásáról üzenetet kap mindkét liga valamennyi bolygója.
Szerződés hatálya alatt a kémkedés engedélyezett.

 

LIGA JOGOK

Liga alapítója: Ligát alapító bolygó lesz a liga első számú vezetője. Jogait módosítani, leváltani nem lehet. Liga parancsnokokat nevezhet ki, tagokat vehet fel és rúghat ki, diplomácia szerződéseket köthet, bonthat fel és körüzeneteket írhat. Az alapító nem tud kilépni a ligából, ő csak feloszlathatja azt.
Liga parancsnok: Kinevezhető, leváltható, a liga alapítója által. Tagokat vehet fel és tehet ki a ligából, diplomácia szerződéseket köthet, bonthat fel és körüzeneteket írhat. A liga alapítója 2 liga parancsnokot nevezhet ki.
Liga tagság: Amennyiben egy ligatagot kitesz a parancsnokság a ligából, vagy ő maga lép ki, abban a fordulóban már nem lehet újra az adott liga tagja. 

 

LIGA KASSZA

A liga kassza nem más mint egy központi nyersanyag tároló, amibe a tagok tudnak befizetni és kiutalni a parancsnokok és az alapító.
A beutalás transzfer ideje négy óra. A liga kassza kapacitása a liga tagok raktár fejlesztéseitől függ. A maximálisan tárolható nyersanyag mennyisége megegyezik a ligatagok összes raktárkapacitásával. Liga alapba történő befizetések és kifizetések mértékét listaszerűen bármikor meg lehet tekinteni. Ez a lista csak azt mutatja, hogy a tagok eddigi összes be- és kifizetése mennyi fejenként.
A beutalt nyersanyag 70 %-a érkezik meg a kasszába, a többi transzferköltség. Nyersanyag kiutalásakor nincs költség, és egyből megkapja a célbolygó.

 

LIGA FÓRUM

A liga alapításakor a rendszer automatikusan létrehozza. A CsillagCom menüpont alatt érhető el. Csak a liga tagjai láthatják az ide kerülő információkat. Tetszőleges számú új topic nyitható benne az alapító és a liga parancsnokok moderálhatják ezeket. A topic tartalmáért minden esetben az aktuális liga alapító vállalja a felelőséget.

 

 

 

történet választható fajok bolygó naprendszer, zárt naprendszer liga latinum nyersanyagok arany küldetések hajó gyártás hajók indítása csata kémkedés aréna napló fórumok hibajelentés