5. könyv / 2. fejezet

Új Hajnal Fényei 2.rész

Már leszállás közben észlelték a bajt, de már nem volt mit tenni. Elfogó sugárba keveredtek, ami a hagyományos landolásnál sokkalta durvábban csapta őket a földhöz. Hajójuk hangos reccsenéssel adta meg magát, szárnyai leszakadtak, ők maguk a szoros rögzítésnek köszönhetően maradtak csak életben. Mindketten elvesztették az eszméletüket. Tudatuk mélyéről vad kiáltás hozta vissza őket. Egy rendetlen helyiségben voltak, egymáshoz kötözve, nyilvánvalóan egy hajó belsejében. Érezték a motorok pulzáló duruzsolását. Egy éjoldali állt felettük, teljes harci díszben. Lyesen-t kitépte a hurokból, és magával cibálta. Adalric hunyorogva próbált magához térni.

komment

tovább

4. könyv / 4. fejezet

A Méregfog klán felemelkedése

Az éjoldali klánok szétszóródtak, eljött az idő az újraszervezésre. Az éjoldaliak érezték, most jött el az ő idejük. Bár megosztottak voltak, hordától, klántól, és nemzetségtől függetlenül hódított az ősi kultúra. Reneszánszát élte az éjoldali harcművészet elsajátítása, s minél magasabb szinten való művelése.

komment

tovább

4. könyv / 5. fejezet

A portya

Kiáltásra riadt fel. Azonnal felpattant, magára kapta egyszerű ruháját, asszonyának meghagyta, hogy ne engedje ki gyermekeiket a házból, és kisietett. Közben lázasan járt az agya, úgy hitte, valószínűleg megint egy kóbor vonyító keveredett a nyájak közelébe.

komment

tovább