6. könyv / 2. fejezet

A mentőakció

Oxh felkapta a fejét, először a jeleneten lepődött meg, de rövidesen tudatosult benne maga a hír is.

- Micsoda? Az nem lehet! Honnan tudják?
- Nocsak, nocsak! - csettintett az ujjával Phantom. - Váratlan fordulat!

komment

tovább

5. könyv / 1. fejezet

Új Hajnal Fényei 1. rész

Adalric értetlenül csóválta meg a fejét, mikor átfutotta az információs állományt. Volt szerencséjük már néhány hasonló jellegű népcsoporthoz, de egyik látogatásnak sem lett túlságosan kellemes végkimenetele. Azt azonban jól megtanulta ezekből az esetekből, hogy jobb belenyugodni a helyiek által kreált rendszerbe, és nem lázadozni ellene. Ők csak vándorok, feladatuk figyelni és segíteni azokon, akik rászorulnak. Így hát az előírás szerint testüket, beleértve arcukat is, ruhadarabokkal fedték el, így hagyták el a hajó biztonságos menedékét. Lyesen azonosított egy szegényházat, mely erőforrás problémákkal küszködött, e felé vették az irányt a bámulatosan modern főváros beton utcáin.

komment

tovább

5. könyv / 2. fejezet

Új Hajnal Fényei 2.rész

Már leszállás közben észlelték a bajt, de már nem volt mit tenni. Elfogó sugárba keveredtek, ami a hagyományos landolásnál sokkalta durvábban csapta őket a földhöz. Hajójuk hangos reccsenéssel adta meg magát, szárnyai leszakadtak, ők maguk a szoros rögzítésnek köszönhetően maradtak csak életben. Mindketten elvesztették az eszméletüket. Tudatuk mélyéről vad kiáltás hozta vissza őket. Egy rendetlen helyiségben voltak, egymáshoz kötözve, nyilvánvalóan egy hajó belsejében. Érezték a motorok pulzáló duruzsolását. Egy éjoldali állt felettük, teljes harci díszben. Lyesen-t kitépte a hurokból, és magával cibálta. Adalric hunyorogva próbált magához térni.

komment

tovább

4. könyv / 1. fejezet

Adalric 1. rész

Adalric és Lyesen alkották a kisebbik csoportot. Feladatukat, a fénylények igéjének terjesztését egy pillanatra sem hanyagolták el, mégis, a háború miatti helyzet úgy hozta, hogy a Peremvidék népe inkább gyógyítókként ismerte meg őket.

komment

tovább

4. könyv / 2. fejezet

Adalric 2. rész

A katonák vezére haladt elől, mögöttük Adalric és lelkiismeretes őre, ahogy a díszes terembe léptek. Kísérője sugárfegyvere minden lépéskor a Gyógyító derekához csapódott. Könnyedén megszerezhette volna, ám az erőszak minden formáját megvetette.

komment

tovább

4. könyv / 3. fejezet

A próba

Kopogás riasztotta fel őket. Valaki, vagy valami ütemesen csapkodta a gép oldalát. Adalric már éppen fel akart tápászkodni, de társa nyugalomra intette, s egyetlen kézmozdulattal jelezte, majd ő megnézi, mi okozza a zajt. A pilótafülke teteje sziszegve felnyílt, és Lyesen kikukucskált belőle. Semmit nem látott, ahhoz túlságosan sötét volt. Mindenesetre bármi is volt az, így tűnik, a zaj elriasztotta.

komment

tovább

2. könyv / 2. fejezet

A prófécia - 1. rész

A Próféta,
Ki ellenségből barát, barátból szövetséges,
Bűnösök kárhozata lesz, rejtőzködik!
Nektek kell elébe járulni, s feltárni sorsát,
A Megnyugvást ő hozza majd el Tinéktek,
Véget vetve vezeklésteknek!

komment

tovább

2. könyv / 3. fejezet

A prófécia - 2. rész

Olyasvalami kristályosodott ki elméjének mélyén, mely gyökeres változást hozhat a faj törekvéseiben. Csak egy apró megérzés, egy rebbenés, de ott volt, határozottan érezte. A Fényesség Ura az Anyabolygót említette.

komment

tovább