5. könyv / 3. fejezet

Olvasták: 2258

A Koalíció 1.rész

- Szépen alakulnak a terveink, uraim! - törte meg a csendet Oxh. Az Oxhigén csatahajó feldézetén, a fénylényektől kicsit szokatlan módon, egy sötét tárgyalóban tartott szűk körű konferencián. - A független emberi és éjoldali kolóniák minket támogatnak. A saját népem pedig egyre kevésbbé utasítja el az új hit tanait!
- Én akkor sem érzem még elég erősnek a befolyásunkat! - morogta Eliszter.
- Türelem testvérem! - próbálta Oxh csitítani.
- Ugyan már, ezt hagyd meg azoknak, akik vevők rá! Én nem vagyok és nem is leszek a testvéred! Amiért itt ülök az a hatalom megszerzése, és ezt ki is mondom! Semmi több! Úgy érzem a cél, amit kitűztünk, elérhető. Egy olyan Csillagköd, ahol a négy hatalmi erő homogén módon, saját határain belül, saját társadalmat építhet, egy 500 éves békeszerződés aláírása után. Ezt ajánlottad, ebben hiszek, nem a balga testvériségben!
- Jogod van hozzá, Eliszter! - vette hűvösebbre a hangnemet Oxh. Mindazonáltal mindannyiunknak van egy értékrendje, egy eszme, egy cél, amiben hisz! Lehet, hogy mindenkinek más, de a célunk közös, így valahol a hitünk is találkozik. Ezért, akár tetszik, akár nem, ebben a "vállalkozásban" partnerek vagyunk, amit a mi népünknél a testvér kifejezés fogalmaz meg a legmegfelelőbben.

- Rendben! - adta meg magát Eliszter, látva, hogy így hamarabb szabadul a témától.
- Helyes! - nyugtázta Oxh. - Akkor most térjünk rá a lényegre. Hogy áll az emberi kolóniákon a toborzásotok?
- Mióta a Méregfog Klán besegít nekünk a portyáival, azóta sokkal könnyebben menekülnek a védelmem alá a független kolóniák! Szóval napról napra erősebbek vagyunk! Már most nagyobb haderőnk van, mint ami a Ligák összes emberi kolóniában található! És ez az erő még növekedni fog! A flottáink is szépen alakulnak. Az elmúlt hónapokban 15%-kal tudtuk növelni a hajóállományunkat, hála az Új Hajnal Fényei felajánlásának! Azok a nyersanyagok nagyon jól jöttek! De az eredetüket még mindig nem tudom ..
- Nem is kell tudd! Legyen elég annyi, hogy ez egy adomány tőlünk! Használjátok saját gazdagításotokra, hogy eljöhessen a jólét és a béke korszaka a Csillagködben! - intett Oxh, majd a másik résztvevőhöz fordult.
- A hatalmas Méregfog Klán ereje is egyre nő, ha jók az értesüléseim. Az, amit az elmúlt időszakban elértél, minden éjoldali számára példa értékű, Vipera! - adta meg a tiszteletet Oxh.
- Jól állunk! Az egyik célom, hogy büszke, a gyökereihez visszatérő éjoldali társadalmat hozzak létre, teljesült! De a másikkal még adós vagy Oxh! Phantomot akarom! Hiába keressük szerte a Ködben, sehol nem találunk nyomára! - sziszegte a Vipera.
- Mi sem találtuk nyomát! - erősítette meg Eliszter.
- Erre is visszatérünk, de haladjunk lépésről lépésre. Tudom, hogy a gyűlölet lángja ég benned Vipera. De ahogy ígértem korábban, eljön a pillanat, amikor revansot vehetsz sérelmeidért! Bízz bennem! Eddig mindent, amit ígértem, be is tartottam! Ezt is befogom! Ha eljön az idő, és az egész Csillagköd az irányításunk alatt fog állni, nem lesz egyetlen zuga sem, amiről ne tudnánk! De addig még van néhány akadály. Például a Ligák!
- Eliszter kezében nagyobb emberi erő áll, mint ami a Ligákban összesen! És ne feledd, a Ligák egymást ölik, vagyis napról napra gyengülnek. Esztelen prédák csupán, akiket még csak lecsapni sem érdemes, kivéreztetik saját magukat! - mondta Vipera, nyugodt hangon.
- Igen, ezzel az ember kérdés meg van oldva. - jelezte Eliszter. - De mik az erőviszonyok az éjoldaliaknál? - szögezte a kérdést Viperának.
- A portyák hírére egyre több éjoldali áll át hozzánk. A népünket a vér hajtja, nem a politika! Azok pedig, akik még nem álltak át, azok is szimpatizálnak velünk. Ha nem is a vezetőség, a katonák többsége biztosan! De ha nem állnak át további kolóniák, amelyek jelenleg a

Ligákban tevékenykednek, akkor sem esek kétségbe. A függetlenek létszáma ugyan kisebb, mint a Ligákban található éjoldali seregek. Azonban ők el vannak aprózva, mi pedig egyetlen tömörülés vagyunk. Harcosaim vakon követnek, mert népünk hagyományait élesztettem újjá. Véleményem szerint készek vagyunk bevetni seregeinket, a ligák ellen, úgy, hogy az eltévedt, ligapárti éjoldaliak, amennyiben fegyvert ragadnak a Méregfog klán ellen, sorra el fognak bukni. Egyesével vadásszuk le őket, szinte veszteség nélkül, mivel képtelenek összefogni.

- Ezek kiváló hírek, testvéreim! - tette össze a kezét Oxh mosolyogva, Eliszter látható kényelmetlensége ellenére.
- Valóban jó hírek, de még mindig nem tudjuk, hogy a fénylények melyik oldalra fognak állni? - gondolkodott hangosan Eliszter.
- A miénkre. - válaszolt tömören Oxh.
- És ezt mégis hogyan érjük el? A mécsesek ... izé .. a fénylények - korrigálta magát gyorsan Eliszter - nem igazán tértek át az UHF terjesztette hitre.
- Van egy tervem.
- Oszd meg velünk Oxh ... testvér! - vigyorgott Eliszter.
- Legyen! - adta meg magát Oxh. Minden fénylényben egyetlen dolog közös, egy dolog köt össze minket, a mélységes és elvakult hit az ősi jóslatokban.
- Te is hiszel ezekben a jóslatokban, Oxh? - kérdezte Eliszter.
- Természetesen! Talán erősebben is, mint a többi társam! Létezik egy jóslat, ami a kiválasztott eljöveteléről szól. A kiválasztott, akit feltétel nélkül követ a fénylény társadalom. Mindenki! A ligákban lévő fénylények, a ligákon kívüli független kolóniák, valamennyi fénylény a ködben! Ezt a kiválasztottat keresi mindenki, ez a kiválasztott fog új világot teremteni a fénylények számára.
- Ez a kiválasztott lennél Te, Oxh? - kérdezte Vipera.
- Nem! Nem én vagyok a kiválasztott! - szólalt meg Oxh némi hezitálás után.
- Ez nagy hiba! Ezt a lapot kellene kijátsszuk! Úgy kell alakítani, hogy benned fedezzék fel a kiválasztottat Oxh! Onnan kezdve egyetlen intésedre mellénk állna a Csillagköd valamennyi fénylénye! Nyert ügyünk lenne!
- Ez veszélyes út lenne. - szólalt meg az eddig néma harmadik résztvevő, Dias.
- Diasnak igaza van! Nem lehet hosszú távon csalásra építeni. Ezért meg kell találni a valódi kiválasztottat. - szólt Oxh.
- Ez nem tűnik egyszerűnek! - mélázott a Vipera.
- De nem is bonyolult. Vendégszeretetünket élvezi valaki, akire illik a prófécia. Nincs más dolgunk, mint meggyőzni őt arról, hogy csatlakozzon hozzánk. Adalricot követni fogja a fénylény társadalom, csupán meg kell győzzük! - tárta szét a kezét Oxh.

Eliszter kényelmetlenül mocorgott a székében. Nem annyira tetszett neki ez a terv. Hallott a gyógyító fénylényről, hiszen az ő kolóniáján is járt.

- De még mindig itt van egy fontos kérdés! Az alakváltók! Nélkülük, bármennyire is rossz ezt kimondani, nem lehet megvalósítani a tervet! - váltott témát Eliszter.
- Az alakváltók csatlakozásához is van egy tervem, egyetlen név van a csillagködben, akinek a hallatán a legtöbb alakváltó szó nélkül csatarendbe áll. Az alakváltók hisznek benne, hűek hozzá, és ez az alakváltó is meggyőzhető. Úgy érzem. Néhány kémet már próbált küldeni a Palliumra, de sikertelenül jártak! - mosolygott Oxh.

Ekkor a hajtóművek zaja megváltozott, a csatahajó lelassult. Megérkeztek a Luxunum bolygóra. Ez volt az Új Hajnal Fényeinek börtönbolygója.

- A konferenciát a bolygófelszínen folytatjuk! Ahol lehetőségünk lesz találkozni valakivel, aki reményeim szerint rövidesen csatlakozik hozzánk, és céljainkhoz! - közölte halkan Oxh, majd elindult a kijárat felé. A többiek is felálltak az asztaltól, és követték őt.

Cimkék: Oxh, Eliszter,

1. könyv Ébredés 2. könyv Szikrák 3. könyv Háború 4. könyv Fények 5. könyv Árnyak 6. könyv Koalíció 7. könyv Pajzs