Olvasták: 3794

KÉMKEDÉS

A háború folyamán a sikert nagymértékben az információ birtoklása segíti elő. Ezért kémhálózatot építhetünk ki, amely fenntartására és fejlesztésére a kémközpontok szolgálnak. Lehetőségünk van kémek kiképzésére.

 

KÉMEK FAJTÁI

Kémközpontokban képezhetőek. A kiképzés nyersanyagba és időbe kerül. Minden központban előre meghatározott feladatkörrel rendelkező kémeket lehet kiképezni. Ezek a következők:
 
Gazdasági Hírszerzési Hivatalban képzett kémek ipari információkat szereznek. Ez tartalmazza a bolygó nevét, koordinátáját, pontszámát, faját, hold számát és megoszlását és a nyersanyag tartalékát.

Bolygóbiztonsági Hivatalban képzett ügynökök a beérkező kémeket semlegesítik. Így megakadályozzák az információ szerzést a planétánkról. Egy bolygóbiztonsági ügynök 100%-os eséllyel semlegesít egy planétára érkező kémet.

Katonai Hírszerzési Hivatalban képzett kémek flottainformációkat szereznek. Ez tartalmazza a flotta mozgásokat, összetételt és a gyártást. Nem ad azonban információt az aréna flottákban és az űrhajógyárban elhelyezett hajókról.

Taktikai Hírszerzési Hivatalban képzett kémek taktikai és stratégiai információkat szereznek. Ez tartalmazza a bolygó közelében történt teljes flotta mozgásokat és csatajelentéseket az elmúlt 48 órában.

 

KÉMEK KIKÉPZÉS KÖLTSÉGE

Planéta kém: 100.000 ásvány 100.000 energia 0 dilithium
Katonai kém: 150.000 ásvány 150.000 energia 0 dilithium
Taktikai kém: 210.000 ásvány 200.000 energia 0 dilithium
Bolygóbiztonsági ügynök: 105.000 ásvány 105.000 energia 0 dilithium

 

SIKERES KÉMKEDÉS

Minden kémnek van egy lebukási esélye. Ebben az esetben még az információ megszerzése előtt meghiúsul a küldetése, azaz nem kapunk jelentést tőle. Az esély alapból 75%, ezt csökkenti a két bolygó közötti pontkülönbség. Éjjoldali elleni kémkedés esélye ennek az értéknek mindig a negyede.

történet választható fajok bolygó naprendszer, zárt naprendszer liga latinum nyersanyagok arany küldetések hajó gyártás hajók indítása csata kémkedés aréna napló fórumok hibajelentés