Olvasták: 4505

CSATA MENETE

Amint két ellenséges flotta találkozik egy bolygón közöttük csata fog lezajlani.
A csatában résztvevő flották:
- A támadott bolygó összes otthon lévő flottája (a hajógyárban lévő hajók nem)
- A támadott bolygóra küldött védőflották, amik már éppen a bolygó körül tartozkodnak.
- A támadott bolygóra küldött támadó flotta, amik már éppen a bolygó körül tartózkodnak.

A csatában a lövési sorrendet a gyorsaság határozza meg. Az a hajó fog legelőszőr lőni amelyiknek a legkisebb ez az értéke. Azonos gyorsaságú hajók esetében egyszerre lövésről beszélünk. Ez esetben a két vagy több hajó sebzése ha egymásra történik csak azután fog számolódni amiután mindegyik lőtt.

Amikor egy hajó sorra kerül a harcképesek (minden olyan hajó ami eddig nem lett kilőve vagy blokkolva) leadják a célpontjukra a lövést. A célpont minden esetben hajóosztályokat jelent. A sebzések kiosztása a lövés után pajzs arányában történik. Ez azt jelenti, hogy egy hajótípus akkora sebzést fog kapni, amekkora az összes pajzsa a hajóknak. A nagyobb értékkel rendelkező hajók nagyobb sebzést fognak kapni.
A hajók mozgékonysága azután lesz számításba véve, hogy kiosztódott rá a lövés. Ez minden lövés után meg fog történni. (Ha több hajó is ugyanazt az osztályt lövi egy csatában a hajók túlélése radikálisan csökken) A mozgékonyság százalékával megegyező arányú hajó túl fogja élni az adott sebzést ha több célpontja is volt abban az osztályban a lövést leadó hajónak vagy ha a sebzése nagyobb mint az adott hajók összes pajzsértéke.
A mozgékonyság így nem az adott hajó életét növeli, hanem egy csatában a túlélését jelenti. Azonban, ha több hajó is ugyanazt a célpontot lövi a túlélés jelentősen csökken.

 

TÁMADÓ ÉS VÉDŐ FLOTTÁK

Egy flottába 150.000 pontértékű hajó helyezhető el.
Flottákat haladásuk szerint két osztályba lehet sorolni. Támadó illtve védő flották. Védő flotta csak a bolygón lévő támadókat lövi, míg a támadó flotta a holdakat is célpontba tudja venni. Adott bolygón egyidőben jelenlévő védő flottákat a rendszer egyesíti, egy csatában fognak harcolni az egyesített támadó flottákkal.
A támadó flottákat három vagy kevesebb körre, míg a védő flottákat hat vagy kevesebb körre tudjuk küldeni. Lehetőség van a flották időzítésére is, ehhez aktiválnunk kell a bolygó csomagot.


TÁMADHATÓ BOLYGÓ

A bolygók védettséget élveznek a következő feltételek teljesülésekor az indítás pillanatában:

  • azonos naprendszerben van a célpont a támadóval
  • azonos ligában van a támadóval
  • a célpont és a támadó ligája között szerződés van

 

ŰRKIKÖTŐVEL NEM RENDELKEZŐ BOLYGÓ

A játékos regisztrációja után 300 körrel automatikusan megépül. Az űrkikötővel nem rendelkező bolygók nem idíthatnak flottákat. A bolygó beutalni nem tud a ligakasszába, de onnan nyersanyagot kaphat.

 

HOLDAK SZERZÉSE

Ahhoz, hogy a célpontról holdat tudjon szerezni a következő feltételnek kell teljesülnie:

  • a holdfoglaló hajóknak lőniük kell

A holdlfoglalónál csak a behajtónak van lassabb kezdeményezése, így ha egy csatában nincs holdfoglaló akkor a túlélő behajtó tud holdakat szerezni. Ennek aránya a pontérték szerint számítódik ki. Ha a védőflotta pontértéke nulla akkor a támadó  5%-ot szerez minden tipusú holdból. E felett a két flotta pontértékének arányaiban számítódik az érték. Ha a védőflotta pontértéke nagyobb a támadónál akkor az arány 15%-ra emelkedik. Ez a maximális érték. Egy holdlopó hajó minden esetben csak a sebzésével megegyező holdat tud támadni.

 

NYERSANYAG SZERZÉSE

Nagy raktérrel rendelkező hajók képesek a célpont raktárkészletét is megszerezni. Két hajótípus képes nyersanyag lopásra. A Yeti és a Behajtó. Raktár kapacitásuk 300.000 nyersanyagra terjed ki fajtánként. A nyersanyag a támadott bolygó raktárában lévő nyersanyagok arányában kerül be a hajó rakterébe. Így egy csatában megszerezett 9.000.000 ásvány nyersanyag elhozásához 30 Behajtó vagy Yeti szükséges.

 

 

 

történet választható fajok bolygó naprendszer, zárt naprendszer liga latinum nyersanyagok arany küldetések hajó gyártás hajók indítása csata kémkedés aréna napló fórumok hibajelentés