Olvasták: 4786

 

HAJÓGYÁRTÁS

A nyersanyagból többek között hajókat tudunk gyártani, amelyeknek különböző gyártási idejük van. A gyártási idő lejárta után a hajógyárba kerülnek. A gyártási költségek a hajóadatok táblázatban megtekinthetőek.
A gyártás az utolsó körig visszavonható. A gyártási költség a gyártás kiadásának pillanatában zárolásra kerül, tehát nem csökken le a planéta pontszáma a gyártás idejére. Ha a gyártást visszavonjuk, a zárolás feloldódik és a játékos visszakapja a teljes zárolt összeget. Ha a gyártás befejeződött, a zárolt összeg levonódik az új hajók pedig a hajógyárban megjelennek. Hajók nem adhatóak el, nem semmisíthetőek meg, kizárólag csatában pusztulhatnak el.
A hajógyártás a csillagflotta menüpont alatt érhető el. Csak azokat a hajókat tudjuk gyártani, amihez a szükséges kutatást kifejlesztettük már. Ezek a fejlesztések a harcászati kutatások között találhatóak meg. A hajógyárban lévő hajók nem vesznek részt az esetleges bolygót ért ellenséges támadásban.

 

HAJÓK TULAJDONSÁGAI

Gyártási idő: Ez a szám adja meg, hogy a hajó pontosan mennyi kör alatt készül el. Amint kiadtuk a gyártást, a hajó a gyártósorra kerül, és ott tölti ezt az időt. Minden egyes eltelt kör egyet levon a gyártósori időből. Amíg a hajó a gyártósoron van bármikor visszavonható.

Anyagköltség:
Egy hajó gyártásához szükséges nyersanyag. A nyersanyag költség határozza meg az adott hajó pontértékét. Ez minden esetben a költség 0,1%-a.

Utazási költség: Egy darab flottába rendezett hajó indításához ennyi mennyiségű üzemanyag, jelen esetben Dilithium szükséges.

Osztály: A hajó típusát adja meg.

Célpont: A hajó egy csatában valamennyi hajóosztállyal találkozhat. Tüzelni viszont csak meghatározott sorrendben, és meghatározott hajótípusra  fog. Az első célpontjaként megjelölt hajóosztályt keresi, amennyiben ilyet nem talál folytatja a második célpontjaként megjelölttel. Ha a célpontja "mind" abban az esetben valamennyi hajóosztályra tüzelni fog. A lövések megoszlása különböző hajóosztályok hajószámaival arányos. A "hold" vagy "nyersanyag" szavak arra utalnak, hogy a hajó ezeket hozza el a támadott bolygóról. 

Sebzés: Egy hajó a célpontjára ekkorát képes sebezni. 

Pajzs: Hajó védelmi erejét mutatja, amennyiben ez nulla lesz a hajó megsemmisült. Pajzs a páncélzatból és az energiapajzsból áll.

Mozgékonyság: A mozgékonyság a hajó manőverezhetőségét takarja, vagyis milyen mértékben tud a lövedékek elől kitérni. A mozgékonyság egyfajta random érték, ami egy minimum és egy maximum érték között mozog. Kivéve egyes csatahajók és a karavellák. Ők túl lassúak, ezért nem tudnak kitérni a lövések elől.
       
Gyorsaság: Tüzelési sorrendet dönti el. Amelyik hajónak alacsonyabb a gyorsasága az lő hamarabb. Egyfomra értéknál a hajók egyszerre lőnek, a veszteségek csak a leadott lövések után számolódnak.

történet választható fajok bolygó naprendszer, zárt naprendszer liga latinum nyersanyagok arany küldetések hajó gyártás hajók indítása csata kémkedés aréna napló fórumok hibajelentés